Thermionpark 3; 6663 MM Lent
Telefoon: 024-3094590

Thermionpark 20
6663 MM Lent

Van Boetzelaerstraat 8
6515 JA Nijmegen
sychologenpraktijk
Derksen & Klein Herenbrink

Wanneer u zich bij onze praktijk aan wilt melden, neemt u telefonisch contact op met het secretariaat voor het maken van een eerste afspraak, het zogenaamde intakegesprek. U kunt dit zien als een kennismakingsgesprek. Wij zullen u altijd vragen of u een verwijzing van uw huisarts hebt, omdat de consulten anders niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Ook bepalen wij aan de hand van het adres van uw huisarts of u binnen het verzorgingsgebied van onze praktijk valt.

Intakegesprekken duren drie kwartier en vinden plaats op vaste momenten in de week. Het is daarom niet mogelijk deze te verplaatsen naar een ander tijdstip. Voor de vervolgconsulten geldt dit niet, deze spreekt u in principe per keer af met de behandelend psycholoog. Alle gesprekken duren drie kwartier, tenzij anders wordt afgesproken. Eenmaal per week worden alle intakegesprekken van die week in het team besproken en wordt besloten welke psycholoog het beste bij u past. Deze neemt dan contact met u op om een vervolgafspraak te maken.

Wij zijn erop gericht de behandeling zo kort mogelijk te houden; dit betekent in de regel enkele weken of maanden. Voor sommige klachten en/of voor sommige mensen is echter een langer durende behandeling noodzakelijk. Indien dit het geval is, krijgt u dit zo snel mogelijk van ons te horen. Langer durende psychologische behandelingen of psychotherapieën worden ook door ons geboden. Ook komt het voor dat we mensen verwijzen naar instellingen in de tweedelijnsgezondheidszorg, ziekenhuizen of klinieken voor meer specialistische behandeling.

Helaas moet u rekening houden met een wachttijd. Na het intakegesprek kan het 3 tot 6 weken duren alvorens de behandeling van start kan gaan. (01-09-2023)

In de tussentijd zou u alvast een start kunnen maken aan het ontwikkelen van een gezonde levensstijl. In dit document vindt u een aantal adviezen waar u mee kunt beginnen.

 

  Gemeente Nijmegen-Noord, Lent en Oosterhout           
Prof. Dr. J.J.L. Derksen 16 weken 
 
Drs. A.J.M. Klein Herenbrink 16 weken  
Drs. I.F.V. Deumens 16 weken  
Drs. L.M. Franse  16 weken  
Drs. M.C.J. Andriessen 16 weken  
Drs. M.P.H.T. Jansen 16 weken  
Drs. J.M. van Krimpen 16 weken  
     
     
     
     
     

"Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat de behandeling binnen 10 weken vanaf de intake is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen. (de treeknormen)."